1 hodnocení

Salchichon Ibérico de cebo Simón Martin

/250g/

/1,1-1,3kg/

Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 11866/250 11866/1-1 Zvolte variantu
299 Kč 1 099 Kč od 299 Kč 119,60 Kč / 100 g 915,83 Kč / 1 kg
Kategorie: JAMÓN

Přírodně sušený salám s pepřem z iberských prasat v přírodním střevě. Hmotnost cca 1100-1300 g. Bez chemických konzervantů.

Salchichón cular ibérico je pokrevným bratrem choriza cular. Narozdíl od choriza, kterému vévodí intenzivní chuť sušené papriky, je salchichón jemnější s převladající chutí samotného masa a jemnou chutí pepře. Jde o salchichon ibérico a jeho maso tedy pochází ze speciální rasy černých iberských polodivokých vepřů. Nasekáné iberské maso se promíchá se solí a kořením, nacpe se do přírodního střeva a po výjimečně dlouhou dobu 4 měsíců se suší na čerstvém horském vzduchu.

Tuk z iberských prasat obsahuje vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, a má tedy mnohem nižší bod tání něž běžný živočišný tuk. Salám je proto třeba podávat v pokojové teplotě, při níž se začíná "potit" (tuk začíná tát) a každý plátek se tím stává vrcholem intenzivní šťavnatosti. 

Narozdíl od jiných výrobců je Simon Martin zároveň chovatelem a má tedy absolutní kontrolu nad prvotřídní surovinou. 

Salchichon je třeba krájet na co nejtenčí plátky, lze skladovat na dobře větraném místě v pokojové teplotě nebo v lednici. Doporučujeme střívko před konzumací odstranit.  

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: