Neohodnoceno

Lomo Embuchado

/cca 700g/

Skladem
Kód: 11839
599 Kč 85,57 Kč / 100 g
Kategorie: JAMÓN

Přírodně vyzrálý vepřový hřbet o hmotnosti cca. 700g naložený ve směsi aromatických bylin. Bez chemických konzervantů.

Lomo embuchado je chloubou firmy El Negrillón a jejich tradičního secadera v malém městečku Boñar na okraji národního parku  Picos de Europa. Přírodní střívko, ve kterém je hřbet sušen, udržuje maso uvnitř šťavnaté a zabraňuje přehnanému vysoušení. Maso se nejprve nasolí, nechá se týden až dva odstát, poté se obalí v horských bylinkách, v nichž převládá dobromysl, a mleté sušené paprice a zavěsí se na dva až čtyři měsíce vyzrát na čerstvý horský vzduch. Specialitou firmy El Negrillón je závěrečné lehké zauzení produktu, které lomu dodává příjemnou, ale nevtíravou, kouřovou chuť.

Oproti jamónu je vyzrálá chuť "a curado" doplněná o komplexní chuť přírodních bylinek a mleté sušené papriky. Chuť a vůně je tak poněkud komplikovanější než u tradičního jamónu. Oproti krkovici (cabecero), která je více prorostlá tukem, je lomo svou chutí intenzivnější a trvalejší.

Vzhledem k intenzivní chuti je nutné krájet lomo na co nejtenčí plátky.  Plátky podávejte vždy v pokojové teplotě.  

Lomo je baleno ve vakuu a můžete ho skladovat v lednici nebo ve spíži se stabilní teplotou.  Před kozumací doporučujeme lomo vyndat z vakua alespoň dvě hodiny předem.

Řez na vzduchu osychá a oxiduje a pokud nebudete ukrajovat z loma více než 3 dny, je dobré pomazat řez olivovým olejem, aby zbytečně nevysychal.   

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: